
Pot marxar Catalunya?
Se suposa que aquesta pregunta se l’han fet diverses vegades els membres del govern de l’Estat. Sobretot després de dir que la sobirania rau en tots els espanyols i Catalunya no és una sobirania a part ni té dret a proclamar la independència per què entenen que la Constitució hi prohibeix.
Pot marxar, però l'Estat espanyol manté el menyspreu per la identitat catalana
Catalunya davant d’Espanya és una minoria nacional amb una important representació parlamentària de dretes i d’esquerres al Congrés dels Diputats que pot arribar a ser decisiva a l’hora d’aprovar o rebutjar determinats projectes legals i resolucions.
El rebuig espanyol a les demandes dels catalans, el menyspreu a la identitat cultural i lingüística catalana, a més de l’explotació econòmica a través d’empreses domiciliades fiscalment a la capital de l’Estat, va obligar a seguir la via unilateral per la independència amb el resultat que tots coneixem.
L'independentisme és majoria al Parlament
No és possible creure que les aspiracions polítiques de Catalunya siguin impossibles tot i ser guanyador l’independentisme en les darreres eleccions celebrades a Catalunya. Pensar en la separació de territoris i la creació d’un nou Estat no és cap ximpleria.
Catalunya pot ser una minoria estable en el Parlament espanyol, però l’independentisme és majoria al Parlament de Catalunya i els seus polítics han de lluitar amb els espanyols contraris a l’actual estat de les autonomies que no són pas pocs i els que voldrien abolir les institucions catalanes i suprimir l’ús de la llengua catalana.
Pot marxar, malgrat que el Tribunal Constitucional espanyol s'hi oposi?
Justifica aquesta situació que els representants polítics catalans decideixin fer una legislació específica per animar el procés independentista i fer realitat la celebració d’un referèndum d’autodeterminació per molt que el Tribunal Constitucional espanyol s’hi oposi?
De fet és la regla de la majoria la que en democràcia justifica les decisions parlamentàries, ja que els diputats són simples representants del mandat popular que han de respectar i seguir.
El Parlament tenia sobirania suficient
El Parlament de Catalunya es va atribuir sobirania suficient per fer la llei del referèndum i la de desconnexió amb l’Estat. Aquesta normativa no infringia del Dret Internacional, però si la Constitució quan es posava en dubte el principi constitucional de la unitat d’Espanya.
De fet el referèndum de l’1 octubre 2017 va posar en evidència que Catalunya ja no fiava en la Constitució i exigia la igualtat política amb l’Estat espanyol. La majoria de l’electorat havia decidit.
Pot marxar i ha de fer-ho, perquè el poble no ha canviat de parer
A Catalunya no hi ha hagut canvi d’opinió i el poble, una gran part almenys, espera el moment de baixar la bandera d’Espanya del Palau de la Generalitat i dels edificis oficials que no siguin seu diplomàtica de l’Estat espanyol.
Catalunya és conscient com ho és l’Estat que ha estat privada injustament dels seus drets històrics i sap que l’estat no procedirà mai a reparar reconeixen la voluntat d’autogovern igual que la secessió d’Estats que garanteix als pobles el Dret Internacional davant d’un estat de dret negatiu i contrari a la raó i l’equitat.