
L'origen d'Espanya
Espanya no va existir realment fins que va arribar Felip V a la Corona d’Espanya. Abans existien Castella i altres territoris. Catalunya era un d’ells, com també ho eren Sardenya i Nàpols.
L'origen de Castella és la guerra entre musulmans i cristians
De fet, Castella va néixer com a resultat d’una guerra de religió entre musulmans i cristians com explica Santiago Alba al seu llibre España.
La guerra també es va produir entre conversos, els germànics, hispanoromans que van unificar els territoris castellans i les ambicions d’expansió territorial dels notables que donaven suport als Reis Catòlics el segle XV.
Guerra de conquesta i purificació
D’aquesta manera, amb una guerra de conquesta i de purificació cristiana, va néixer l’Espanya cristiana i castellana sobre la qual es va construir l’imperi que van desenvolupar Carles V i Felip II.
La conquesta castellana d’Amèrica no ha quedat mai clar si fou un model imperial acompanyat de la religió catòlica o una carnisseria i un espoli permanent en benefici de la corona espanyola, aprofitant les diferències entre els pobles indígenes.
L'origen era un poble conqueridor i hegemònic
Les manifestacions dels dirigents polítics actuals a l’Amèrica espanyola de menyspreu a la colonització i l’esclavatge espanyols revelen l’existència de racisme, intolerància i intransigència amb les cultures i les formes de vida autòctones.
Espanya com també les colònies eren propietat de la monarquia i d’alguna manera els territoris de la península Ibèrica estaven controlats per l’administració castellana que era la d’un poble conqueridor i hegemònic.
La unitat es va fer estenent les institucions i lleis de Castella
La unitat de territoris i pobles peninsular no es va fer negociada i consensuada, si no estenent les institucions, les lleis de Castella per damunt dels drets i costums territorials.
La idea imperial es va esforçar per imposar un projecte comú a benefici de la monarquia i dels vàlids castellans, situació que a Catalunya no va tenir èxit el segle XVII fins que va ser conquerida per Castella amb la guerra de Successió.
L'origen de la democràcia espanyola... derogant la Constitució de Cadis
Catalunya va tenir existència pròpia a part de Castella, dret i institucions fins que algú va decidir que Catalunya no era una nació a respectar, sinó un territori a afegir al tresor de la monarquia, amb independència del projecte nacional que pogués produir-se.
Es pot dir que les llibertats a Espanya no han existit mai, ja que el 1814 es va derogar la Constitució de Cadis que per a la monarquia no va existir mai.
Proposar d'expulsar els catalans
Només va faltar que algú proposés d’expulsar els nacionalistes catalans, com ara ha tornat a passar. Els catalans van passar a ser l’enemic d’Espanya i el 1936 el cop d’Estat del general Franco ho va confirmar. El 2014 i el 2017 la dreta espanyola, representada pel Partit Popular al govern, va seguir pel mateix camí i no va canviar el plantejament, seguint els plantejaments del règim.