
Catalunya ha perdut pes a Espanya
Catalunya ha perdut pes a Espanya i l’hegemonia econòmica de què gaudia temps enrere. No és tan sols el fet de les empreses que traslladen la seu social fora o marxen de Catalunya. Els catalans han de lluitar també o incorporar-se a un capitalisme espanyol que no té gens d’interès en què Catalunya pugui reeixir.
Catalunya ha vist esgotar-se l'autonomisme
Catalunya per a espanyols i estrangers és territori per invertir i quedar-se amb les seves empreses com està passant en molts camps com ha estat el de la vinya, el de l’hostaleria, l’industrial, el dels serveis, el sanitari i la distribució.
Catalunya no té gaires alternatives de futur polític a conseqüència de l’esgotament de l’autonomisme, la qual cosa exigeix la construcció de l’Estat Català, guanyant la independència, qüestionant la integritat territorial de l’Estat que no és un dret intocable ni aplicable als processos d’independència.
L'Estat de les autonomies té com a finalitat minimitzar els drets històrics
Els drets de Catalunya neixen de la història i de la voluntat col·lectiva de ser que es manifesta any rere any i al moment de votar diputats al Parlament de Catalunya.
L’organització mínimament descentralitzada que imposa l’Estat en forma de Comunitats Autònomes amb competències limitades té per finalitat minimitzar els drets històrics dels pobles i territoris no reconeguts com a nació, com és el cas de Catalunya, el que és un falsejament del principi democràtic.
Catalunya ha vist com es menysté la necessitat d'independència
Tant la dreta com l’esquerra espanyoles han defensat que només hi ha una sobirania que és indivisible i tots els ciutadans són lliures i iguals sota la Constitució.
Ens han volgut fer creure que l’independentisme era cosa passada, Catalunya és decadent i la política catalana està en crisi. Interessa molt a les dretes espanyoles que els partits independentistes mostrin cada dia més desavinences per intentar salvar la via estatutària reformada o no.
El desengany amb les polítiques tradicionals
Hi ha hagut un desengany amb les polítiques tradicionals de dretes i esquerres catalanes que han fet sortir noves iniciatives i noves dinàmiques que reflecteixen el canvi de l’opinió pública catalana en favor de la independència.
Amb l’independentisme ha nascut el post autonomisme que basa el dret a la independència en la legitimitat democràtica que vol dir respectar la voluntat del poble català expressada democràticament i atractiva també pels que no se senten catalans.
Catalunya ha despertat: té dret al diàleg i a una negociació sincera
Amb l’objectiu de la independència, Catalunya té dret a un diàleg i a una negociació sincera amb l’Estat espanyol, ja que sabem que independència serà benestar i plena disposició de la recaptació fiscal per nodrir les inversions i serveis públics indispensables.