

Barrejadissa, neteja de la carpeta d'escriptor
Entre els aprenents a escriptors, i també entre els que ho són, és habitual disposar d’una carpeta on guardar idees, pensaments, fets i comentaris esborrallats, que possiblement no es traduiran mai en un Escoli en el meu cas particular.
Un consagrat em diu que de tant en tant cal fer neteja de la carpeta i jo li he fet cas, però en lloc de bandejar continguts n’he fet un Escoli selectiu, a la meva bola. Es un poti-poti, com una samfaina, un assortiment o un popurri. Som-hi i visca.
Barrejadissa, cremar símbols, cirugia de robots...
< Fets com cremar un signe d’identitat nacional pot entendre’s com un delicte sacríleg, però pot obeir a una decisió emocional front a un dogmatisme.
< Que proliferi la cirurgia feta per robots degudament controlats possiblement dona una seguretat addicional i millora dels resultats. El que comença a preocupar és la medicina per via telefònica, amb què la seguretat és més que dubtosa i es perd un fet importantíssim, que comença a escassejar, el de l’empatia i confiança personal entre el pacient i el metge.
< Persones introvertides i encaparrades solen estar disposades a considerar tot missatge al peu de la lletra i convertir-lo en un pretext per promoure la censura i la prohibició.
< Si una nit teniu insomni, podeu pensar, en lloc de comptar ovelles com abans o de prendre somnífers, en el que pensen els polítics.
Punts de vista diferents
< Hi ha qui aixeca la veu per dir el que altres pensen i no diuen i aquesta actuació pot portar a un debat o a un estrepitós silenci.
< Hi ha certs ambients lligats a l’ortodòxia on portar la contrària és com ser enemic i declarar la guerra…
< La censura o el càstig judicial poden portar a una consideració positiva o negativa, segons el grup ideològic a què es pertany.
< L’exposició d’un punt de vista diferent en certs debats es pot interpretar com una falsedat que contamina.
Informació i genètica
< Els mitjans de comunicació amb freqüència distorsionen la realitat.
< Un excés d’informació sobre un tema porta al cansament, a la ineficàcia o que el paper de l’informant superi la mateixa informació.
< La raça genèticament perfecta és la negra, ja que la raça blanca té un defecte genètic relacionat amb la falta de melanina.
< Els genocidis acaben substituint el concepte de raça pel de cultura.
Ansietat, nazisme, sabons en llatí i eutanàsia
< Part del món està vivint amb ansietat, el que comporta una pèrdua gran de la confiança amb el veí i amb si mateix.
< El nazisme va ser sostingut per la insatisfacció d’una part de la societat, cansada d’una política decebedora i d’una economia fracassada.
< He comprat un sabó cosmètic i en l’apartat de composició diu: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cacomidopropyl, Betaina, Sodium Chloride, PEG-7, Glyceril Cocoate, Parfum, Glycerin, Aloe Barbadenssis Leal Juice, Decyl Glucoside, Sodium Benzoate, Styrene/Acryalates, Copolymer, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Polyquaternium 7, Potassium Sorbate. Ja sé que seria massa la petició d’afegir una traducció en català, però almenys seria d’agrair l’ús la llengua de l’imperi que defensa la Constitució.
< És freqüent la barreja conceptual: mort digna, atenció pal·liativa, eutanàsia. Però, amb el que s’ha de dialogar primer, és amb el que està patint, coneix que no té remei i pren una decisió.
Barrejadissa, acabem l'Escoli amb l'Ajuntament, la "creueta" i les cartes errònies
< L’Ajuntament de Barcelona no troba lloc per a l’Hermitage; no vol ampliar l’aeroport més turisme, ni més hotels; imposa un obsolet tramvia; aconsegueix que sigui impossible circular bé, tant als vianants a les voreres com als vehicles a la calçada; aspira a crear hortets en els espais interiors de l’eixample i es posa de mal humor si el critiquen. Barcelona: qui t’ha vist i qui et veu.
< Transparència eclesial sobre la “creueta”: És possible saber el total recol·lectat. Es pot saber la distribució autonòmica?
< Que cal fer amb les cartes rebudes al nostre domicili, enviades per empreses privades de distribució, expedides per entitats administratives oficials i dirigides a persones alienes i desconegudes. Els funcionaris de “Correos” no les recullen, tot i ser enviades per entitats oficials?