
Comerç d'armes regulat pel tractat de 2015
Espanya forma part del Tractat sobre Comerç d’Armes del 5 de novembre de 2015 i segueix venent armes a països que participen en conflictes armats. El diari Ara va publicar el diumenge 4 d’abril un complet reportatge sobre aquest comerç en què està plenament involucrat l’Estat espanyol considerat com el setè exportador mundial d’armes.
Comerç d'armes com a negoci per a l'Estat espanyol
L’Estat espanyol fa doncs negoci venent armes que alimenten conflictes, però és un negoci en creixement que està protegit per la llei de secrets d’estat.
Espanya ha disparat la indústria militar des de la crisi de 2008, amb l’exportació d’armes, en particular a Aràbia Saudita. L’Estat entén que el que es fa és internacionalitzar l’empresa espanyola.
Material policial amb ús militar
Espanya ven a països de l’OTAN, com Turquia, també al Kazakhstan, els Emirats Àrabs Units, Singapur i Oman.
Togo, Tunísia, Portugal, França i els EUA reben material policial que també pot tenir ús militar.
Comerç d'armes diversificant la indústria
La nostra indústria militar, segons assenyala el diari Ara ha practicat la diversificació, fabricant des d’avions a munició, simuladors i programes informàtics. És una indústria a l’alça.
Però no es mira si les armes exportades s’utilitzaran per vulnerar els drets humans, el que fa qüestionables aquestes exportacions a segons quins països.
Espanya acusada de còmplice de crims de guerra
El problema pot ser també la reexportació sense control, com pot ser el cas de Ghana amb la munició.
Aquestes exportacions d’armes poden agreujar la crisi humanitària que viuen molts països. Hi ha ONG que consideren a Espanya còmplice de crims de guerra i han presentat denuncia al Tribunal Penal Internacional de la Haia.

La República no és el mateix a Espanya i a Catalunya
Commemorem el 14 d’abril, per què és el dia en què es va proclamar la República a Espanya i Francesc Macià va proclamar la República Catalana el 14 d’abril de 1931, abans que es proclamés l’espanyola.

Fer front a les violències des de la construcció de la pau
La cultura punitivista y de mano dura no está consiguiendo reducir significativamente la violencia asociada a la delincuencia ni satisfacer las necesidades de sus víctimas. Frente a ello, otros modelos de justicia con una aproximación más comunitaria y restaurativa están dando lugar a promisorias experiencias de transformación de situaciones conflictivas.

¿Puede España estar orgullosa de su justicia?
Los crímenes contra la humanidad durante la dictadura franquista se deberán seguir investigando en el extranjero, ya que en España no se ha podido nunca, ¿Por qué?

Yom Hashoah, 75 anys d'Auschwitz
Ens ha passat per alt el record de l’Holocaust en l’aniversari de l’alliberament d’Auschwitz que van fer soldats russos el 17 de gener de 1945. Auschwitz ha sigut reconegut com el símbol del genocidi.