
Conflicte polític amb Catalunya no ha acabat
La victòria de Isabel Ayuso a Madrid no permet considerar que s’ha acabat el conflicte polític amb Catalunya per què han guanyat les dretes a la capital del regne.
Conflicte polític que existeix, malgrat les estratègies
El conflicte existeix i seguirà existint mentre no s’arbitri una solució per superar l’acomodatici sistema autonòmic, atesa la resistència dels partits espanyols i la monarquia a celebrar un referèndum a Catalunya.
Va fallar el full de ruta independentista 2008/2014 i més tard el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Realment rel que han fallat són les estratègies en temps de transició. El pas de l’autonomisme a l’independentisme va implicar un canvi de mentalitat als patits catalans, si bé es van proposar diversos plantejaments.
El procés d'autodeterminació per construir una majoria social
Va quedar per definir l’abast del procés d’autodeterminació amb plantejaments encertats per construir una majoria social i política que el fes possible.
Vam descobrir que és inviable pretendre reformar la constitució. Els partits espanyols no tenen interès en fer cap canvi o reforma constitucional. A més a cap interessa facilitar el ple autogovern a Catalunya.
Conflicte polític que ve de lluny
La situació amb l’aval del dret internacional que ha donat la solució des de Montenegro al Quebec. L’estat espanyol no ens dona altra alternativa que construir un Estat propi.
El que no ens convé és que torni a passar el mateix que el 21 de gener de 2006 entre Rodríguez Zapatero i Artur Mas que van pactar d’esquena a tothom una retallada a l’Estatut. Ara s’ha de treballar conjuntament i sense fissures.
El discurs polític ha d'apropar la ciutadania
No podem fer passes que ens facin perdre la credibilitat, sinó que hem de marcar objectius pel progrés i benestar dels catalans, alliberant-nos de la dependència econòmica i administrativa del Regne d’Espanya.
El discurs polític de futur, passada la investidura ha d’apropar la ciutadania als dirigents polítics per què no convé que els polítics s’allunyin dels ciutadans si existeix una clara intenció i voluntat republicana.
Les restriccions d'Espanya són per impedir una democràcia lliure
La situació de dependència que vivim els catalans perjudica la nostra identitat i llibertats, ja que les restriccions imposades per Espanya només tenen l’objectiu d’impedir una democràcia lliure i el poder polític que precisa tot poble que es vol constituir en Estat independent de l’Estat predecessor.

Volem la independència (1)
La política i la història no fan parèntesis, Ara es diu que Catalunya és propietat de la unitat d’Espanya que marca la Constitució de 1978 i que això no es pot canviar. No ens hem pas de lamentar d’aquesta realitat, sinó que hem de ser capaços de dir i demostrar que a Catalunya l’única hegemonia admissible és la catalana i el dret de Catalunya a la independència és imprescriptible i inviolable.

La militància en la política de la veritat
La mentida com a eina política Així com la veritat mai s’ha atribuït a les virtuts polítiques, la mentida sí que ha estat vista sempre com una eina imprescindible, també -i sobretot- per al conegut com a l’home d’Estat