

A voltes, amb la crisis de la COVID-19
La societat civil actual s’ha convertit en una estructura molt complexa i resistent a l’administració pública i a les crisis com està demostrant el curs de la pandèmia COVID-19.
A voltes amb un empresariat que vol créixer
La crisi no ha desmoralitzat l’empresariat que ha seguit treballant buscant mercats exteriors i diversificant el negoci. Ni han abandonat ni han perdut la confiança en sortir-ne i fer-se un futur.
Han caigut les empreses que s’han tancat en si mateixes provocant elles mateixes l’autodestrucció, treballant en la superficialitat i sense veure la realitat que és de fusions i aliances com han fet els bancs i algunes asseguradores. El futur està en la concentració dels negocis. L’individualisme no té futur.
La inestabilitat i el conflicte polític influeixen en l'economia
El marxisme reconeix que cap societat desapareix mentre les forces productives que ha desenvolupat tinguin capacitat per a nous desenvolupaments progressius ulteriors. Aquesta realitat és la que ha fet que el socialisme es modifiqués per la força dels fets.
La realitat imposa l’equilibri de forces sobretot quan hi ha estabilitat, ja que la inestabilitat i el conflicte polític és sabut que influeixen en l’activitat econòmica.
A voltes, amb la guerra de maniobres
2307 empreses catalanes que van marxar de Catalunya, pressionades o atemorides pel procés o es van vendre beneficiant la capital de l’Estat, són la mostra d’una covardia i d’un egoisme d’arrel capitalista, tot i que Catalunya ha seguit creixent i manté una notable activitat econòmica.
Espanya ha fet una guerra de maniobres intentant destruir les defenses de la muralla legal i democràtica catalana, sense adonar-se que noi havia acabat amb les forces civils que s’han posat fidelment al costat del període històric que els ha tocat viure.
La crisi i les pressions de l'Estat no han acabat amb l'independentisme
Els recursos polítics, socials i morals de l’independentisme no es van acabar amb l’empresonament de part del govern destituït pel 155 i l’exili de l’altra part. Les eleccions del 14 F 2021 ho van demostrar.
La crisi i les pressions de l’Estat repressor no van assolir la tasca de fer desaparèixer el sentiment independentista, avui amb majoria parlamentària a Catalunya per segona vegada.
A voltes amb l'Estat, segueixen les reivindicacions catalanes
A diferència del món econòmic, les reivindicacions catalanes segueixen en la incomprensió del centralisme d’Estat que comença a practicar el socialisme espanyol, i els catalans han assumit el repte de no deixar-se superar i desenvolupar-se amb més força en defensa dels seus drets nacionals.